Monday , July 26 2021

Mr. Negyven Szzalk is ott van Karcsony csapata krl



A vagyonkezel kispesti igazgatja, Krnitz Krisztin, a Magyar Nemzet birtokba kerlt hanganyagok szerint, kapzsisga miatt sszeveszett szvetsgeseivel. Barley elvesztette Burny Sndor tmogatst, aki kiszavaztatta az nkormnyzati vlaszts jelltjei kzl. Majd Lackner Csaba MSZP nkormnyzati kpvisel s Gajda Pter polgrmester bizalmt is eljtszotta, miutn a beszlgetsek szerint tbb milli forinttal krostotta meg. Lacknerk szerint Krnitz buksval legalbb eltereldik a figyelem a vagyonkezel vezetjrl. Olyan kp's hangfelvtelek jutottak a lap birtokba, amelyeken egy kispesti MSZP kpvisel beszlget trsaival a helyi gyekrl klnak nevezett fehr por s alkohol fogyasztsa kzben.

Kriny nem nagy tuds ember. A pnzzel mindenki tud bnni, a tz szzalkkal mindenki tud bnni – Lackner Csaba XIX mondta. MSZP web browser kpvisel prttrsrl, Krnitz Krisztinrl, a vagyonkezel (Vamsz) igazgatjrl, nkormnyzati kpviselrl a Magyar Nemzet birtokba kerlt hangfelvteleken.

Egy ismeretlen szemly is csatlakozott a beszlgetshez:Nem tz szzalk, hanem Miszter Negyven Szzalknak hvtk, amikor az nkormnyzatnl dolgoztam– mondta Krnitzrl. Az nkormnyzat 2017-ben dnttt egy egymillird forintos hitelfelvtelrl, amely a beszlgetfelek szerint a „Mr. Negyven Szzalk "ltal vezetett Vamszn ment keresztl." Senki sem sajnlta tle "- hallhat a hanganyagokon. Lackner korbban arrl is beszlt, hogy "Kriny" hamarosan elmehet nyugdjba, mert mr megkereste a magt, vagyont 200-250 milli forintra becslte.

Gajda Pter, s Karcsony Gergely ellenzki fpolgrmester-jelltForrs: Facebook

Mint ismert, olyan kp- s hangfelvtelek jutottak a Magyar Nemzet s a Hr TV birtokba, amelyeken fknt Lackner Csaba, a XIX. kerleti polygrmester bizalmasa mesl a helyi gyekrl, klnak nevezett fehr por s alkohol fogyasztsa kzben. De beszlgetsekben felbukkan egy vllalkoz s korbbi, valamint jelenleg is aktv baloldali politikusok.

A beszlgetfelek, akik srn emlegetik a Krnitzcal kapcsolatos trtneteket, azon lamentlnak, hogy nem indulhat jra az idei szi nkormnyzati vlasztson. Szerintk ennek az a legnyomsabb oka, hogy tl „hes“ – azaz pnzhes – volt. A hanganyagok alapjn gy tnik, Krnitz a hzsai miatt barley elvesztette nagypolitikai tmogatst, majd egyre inkbb megromlott a valzony kgr azzzt azzzzzzzzzz a kzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz kzzzzzzzzzzzzzzzzzz kzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz kzzzzzzzzzzzzzzzzz butz.

Az egyik felvtelen Lackner rszletesen elmesli Krnitz buksnak krlmnyeit. A ny elejn a helyi MSZP-ben szavazst tartottak arrl, let him kpviseljellt Kispesten az szi nkormnyzati vlasztson.

Heten akartak indulni, t hely volt, gy a prt helyi szervezetnek delegltjai lehzgltk azoknak a nevt a paprlapokrl, akiket nem szerettek volna az nkormnyzatban ltni a kvetkez cyclicban – meg a beszlgetsekbl. A Lackner ltal elmondottakbl az derl ki, hogy Burny Sndor, a szocialista orszggylsi kpvisel szavaztatta k Krnitzot.

Mivel [Krnitz] nem oszt vissza a Burnynak sem, s nem oszt vissza senkinek, innentl kezdve a Sanyi szerintem alb … szott neki. gyhogy gy tlaltam a dolgot. J volt? – a good time for XX. MSZP Expolitikus Lacknertl, as gy vlaszolt: "Igen." Annyiban azonban kijavtotta az elhangzottakat, hogy "Burny mr nem is kr". A kpvisel szerint a kispesti szocialista to tagjai tudtak Krnitz zelmeirl.A taglet gg volt volt, mindenki tudja, hogy rengeteg pnzt rakott zsebre. Amennyit mondjuk tavaly zsebre rakott, azon n mondjuk kacagtam, teht rted, de most van kipczve – mondta Lackner.

A Magyar Nemzet helyi ellenzki forrsai meglepnek neveztk, hogy Burny Sndor kihtrlt Krnitz mgl, ugyanis a kt frfit vtizedes ismeretsg kti ssze. Burny 2007 s 2008 nyara kztt az akkori Miniszterelnki Hivatal llamtitkra volt, a hivatal pedig arrl volt hres, hogy millis tancsadi szerzdseket kttt a szocialistk holdudvarhoz tartozkkal.

A nyilvnos documentumok szerint legalbb egy alkalommal ktttek tancsadi szerzdst Krnitz F. Krisztinnal, "fejlesztspolitikai szakrtknt" alkalmaztk 2.1 milli forintrt.

Pter s Lackner Csaba bag with Krnitzot mentor. Ert kt tletk is volt.These are a volt egyttes csaj, a Rtkay Andrea [alpolgrmester], akit a DK tvett, ki kell t b … szni, jra kell trgyalni, Krnitzot a DK szneiben el kell indtani. Ezrt adunk mg egy alpolgrmesteri helyet – vetette fel Lackner a polgrmesternek az elmondsa szerint. Gajdnak elszr nem tetszett az tlet, majd mgis megprblkoztak vele, de ezek szerint sikertelenl. A kvetkez tlet a kerletvezettl szrmazott. „Pter meg hlye kijelentst tett – mes Lte Lackner -, azt mondta, jr gyorsan kinevezzk a Krnitzot t vre, dupla annyi fizetsrt. Ha engem b … sznak ki, klss alpolgrmester lennk, Krnitznak ezt mr nem tudtak adni "- mondta a kpvisel, aki nem tmogatta az tletet, mert" fl vig khgnek majd miatta a fideszesek ", s amgy is" visszat ".

A hangfelvtelekbl kiderl, hogy az elmlt hnapokban Krnitznak sikerlt maga ellen fordtania mindkt korbbi szvetsgest. Lackner elmondsa szerint tle sszesen 12 vagy 24 milli forintot "nylt le Kriny". Az egyik beszlgetsen kt klnbz alkalommal is felmerl, hogy Krnitz 12 milli forintot kapott Lacknertl, vlheten ugyanarrl az esetrl van sz, az eztz van az, ugyanaz, m az egyik esetben azt mesli Lackner, hogy „egyszer nyolcat, egyszer ngyet nylt le“ rla Krnitz. A msik esetben pedig Lackner s Somogyi Lszl vllalkoz adott 12 milli forintot Krnitznak, s a mutyibl szrmaz sszegekbl mindssze hrommilli jutott Gajda Pternek.

n elengedtem a [Krnitz] kezt, mert gy nylt le rlam egyszer nyolcat, aztn meg ngyet, hogy semmi kze nem volt hozz. Tudod mit? Honeycomb, ha a 12 millimat visszaadja. De nem fogom mondani, jusson eszbe magtl – vlaszolt Lackner egyik beszlgettrsnak nuts a felvetsre, hogy egy "bajtrs kezt nem szabad elengedni".

Nhny perccel ksbb ugyanazon a felvtelen ismt arrl beszlgetnek, hogy Krnitz 12 millit nylt le Lacknertl, m ekkor Gajda Pter is sszeveszett veele.

„Lenylt rlam a Krnitz 12 milli forintot gy, hogy semmi kze nem volt hozz. Odamentem a Gajdhoz, s megmondtam neki, hogy figyelj, az embered kicsit szemtelen, s nem tudom, hogy neki mirt kne adnom. Azt mondta a Pter, tudod milyen a Kriny, szemtelen, n sosem voltam olyan hes, mint, dntsd el te, hogy adsz neki vagy sem. Somogyi nem akart neki adni. Runs, the magaknak a pnzt, majd az utols pillanatban a Somogyi kitallta, hogy mgis akar magnak mg munkt szerezni, s mgis adjuk a Krnitznak a pnzt. Utols pillanatban jl van, kivettem a millikat a zsebembl, s ba … meg odaadtuk neki. Tudod, hogy adtuk oda? Bent az irodban elvette, s gy vette el: megkpkdte, hogy tk j, ezrt megdolgoztam. Csak azrt, hogy befogja a pofjt. Utna odamentem a fnkhz, hogy van az, hogy a Krinynak 12 millit kell adni, neked meg csak hrmat. Hogy van I? Utna behvta maghoz, volt ott utna egy kis perpatvar meg csetepat, hangzavar, de gy jtt ki, tudod jl, hogy milyen a Krisztin, lehet, hogy egyszer utolri a vg, mert hes. Mondom j, fnk, akkor ezt a pnzt gy rszntuk, rend, akkor rje utol a vg "- meslte Lackner.

A Magyar Nemzet elrte Somogyi Lszlt, aki tagadta, hogy mindez megtrtnt volna. – Beszlni mindent lehet, uram, ami nem trtnt meg, arrl is lehet beszlni – mondta a lapnak Somogyi, majd letette a telefont.

A hangfelvteleken tbbszr is elkerl Somogyi Lszl vllalkoz neve, valamint az hangja is hallhat bizonyos beszlgetseken. A frfi Somogyi Lszln kispesti MSZP nkormnyzati kpvisel frie, akinek vllalkozst s a hozz turns cgeket bsges munkval ltja el a Gajda Pter vezette kispesti nkormnyzat. Az biztos, hogy az Anildia Kft.-ben Somogyi az gyvezet, m kispesti forrsaink szerint tbb cget is kzvetve irnyt.

Burny Sndor jelenleg a Prbeszd Magyarorszg orszggylsi kpviseljeForrs: MTI / Sos Lajos

Krnitz egy laksvsrls miatt is sszetzsbe keveredett a polgrmesterrel. Lackner elmondsa szerint a Vamsz igazgatja az "anyja nevn vsrolt laksokat", az egyik ilyen ingatlan a "Kossuthban" volt, azt azonban nemhet tudni, hogy a XIX. kerossi Kossuth Lajos utcra vagy a kispesti piac melletti trre gondolt-e. Gajda Pter ugyanis szintn ezen a helen akart ingatlant vsrolni, Lackner pedig vletlenl elrulta, hogy Krnitz mr "bevsrolt ott". senkitl, semmilyen ilyen tpus pnzt nem vett t. A polygrmester kitartott korbbi llspontja mellett, amely szerint a felvteleken nem Lackner szerepel. Krnitz Krisztint s Lackner Csabt lapzrtig nem tudtk elrni.

Lackner tbbszr arrl beszlt: mindezek utn abban maradtak Gajda Pterrel, hogy a Krnitz-problmt majd "az let megoldja", majd "utolri a vg". Emellett nuts is rbredtek, hogy a Vamsz igazgatjnak kiszorulsa akr mg hasznos is lehet.Akrhny barttal beszltem, mindenki az mondta, hogy ez [Krnitz kiesse] hossz tvon rvgs, de rvid tvon j, mert el van terelve a figyelem a vagyonkezel vezetjrl – mondta Lackner Csaba.

A kormnyprtok kispesti polgrmesterjelltje a Magyar Nemzetnek reaglt az jabb nyilvnossgra kerlt hangfelvtelre. Ddity Gabriella gy fogalmazott: a napvilgra kerlt jabb hangfelvtelek alapjn, egy bnszervezet kpe kezd kirajzoldni, hiszen most mr tbb kispesti MSZP policy is rintett. A fidesz fidesz felszltja Gajda Ptert, hogy dance sznt, milyen szervezetet mkdtet Kispesten, s mennyivel krostottk meg az itt lket – olvashat a Magyar Nemzet oldaln.


Source link