Thursday , October 1 2020
Home / hungary / A mélyűrből érkezett üstököst figyelhetett meg egy amatőr csillagász

A mélyűrből érkezett üstököst figyelhetett meg egy amatőr csillagász[ad_1]

A 2017 Oumuamua azonosított után I get a második észlelt objective, amely a csillagközi tér mélyéből érkezett.

Egyetem filethetőleg a Naprendszerünkön kívülről érkezett üstököst fedezett egy amatőr csillagász – jelentette be a Harvard Egyetem Kisbolygó-kutató központja (MPC). Az égitest a vest szerint – a tökéletes körtől jelentősen eltérő – hiperbolikus pályán mozog, ami nal utal, hogy egy másik bolygórendszerből származhat – a BBC hírportálja.

A C / 2019 Q4 (Boriszov) does not require a 30-day supply of Gennagyij Boriszov ammunition csillagász a Bahcsiszerájban in the Crimea Observatory Astrophysics. Az égitest akkor nagyjából 450 millió kilometer volt Naptól.

A vöröses színű Oumuamuát 2017 októberében fedezték fel és eleinte üstökösként sorolták be hiperbolikus röppályája miatt. A későbbi megfigyelések során azonban megállapították, hogy nincs porcsóvája is nem bocsát ki gázt, tehát az üstökösök tulajdonságai nem jellemezték. A C / 2019 Q4 (Boriszov) is equipped with an active sensor, a cogwheel (kömával) and csóvával.

Az apró, halvány Oumuamuával ellentétben az újonnan felfedezett égitest nagy méretű, nagyjából 20 kilométer átmérőjű é fennies.

Az Oumuamuát csak viszonylag rövid ideig, 2018. január 2-ig tudták nyomon követni a csillagászok, amíg az objectum el nem tűnt a legerősebb űrtávcsövek látóköréből is. A Boriszov viszont még csak közeledik a Naprendszer felé, ami azt jelenti, hogy a kutatóknak legalább egy eve les megfigyelésére.

[ad_2]
Source link